Cookie Tájékoztató

A Fürdő Játékház Kft. által üzemletetett weboldalon http//:funcity.hu (a továbbiakban: „Weboldal”) sok más weboldalhoz hasonlóan a hatkéonyabb böngészés, a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés érdekében meta adatokat, azaz apró szövegfájlokat, ugynevezett cookie-kat vagy más néven sütiket használ, amik a felhasználó hozzájárulása után lépnek működésbe. A célunk az, hogy a Weboldal használata minél könnyebb és személyesebb legyen. Amennyiben a felhasználó szeretné megtiltani ezeknek a technológiáknak a nem személyes adatok rögzítését, az megtehető a 2.5 pontban részletezett módokon.

A Weboldal üzemeltetője, és egyben az adatkezelő: Fürdő Játékház Kft., 8800 Nagykanizsa, Papp Simon sétány 6., adószám: 27072785-2-20, cégjegyzékszám: 20-09-076716.

1. MIK AZOK A COOKIE-K (SÜTIK)?

Amennyiben Ön Weboldalunkat meglátogatja, egyes (az alábbi 2.1 pontban megjelölt) ún. szükséges cookie-kat (sütiket) kezeljük, melyhez nem szükséges az Ön hozzájárulása.

Az 2.2 pontbeli cookie-kat (sütiket) azonban kizárólag abban az esetben kezelhetjük, ha ahhoz Ön az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltak szerint hozzájárult. Ön ezeknek a sütiknek a kezeléséhez a Weboldal látogatásakor a vonatkozó sütik elnevezése melletti négyzetben elhelyeztet pipával (kipipálásával) járulhat hozzá, illetve a négyzetben pipa el nem helyezésével tagadhatja meg a hozzájárulását.

A WEBOLDAL HASZNÁLATAKOR AZ ALÁBBI COOKIE-K KERÜLNEK TÁROLÁSRA

Amennyiben Ön Weboldalunkat meglátogatja, egyes (az alábbi 2.1 pontban megjelölt) ún. szükséges cookie-kat (sütiket) kezeljük, melyhez nem szükséges az Ön hozzájárulása.

Az 2.2 pontbeli cookie-kat (sütiket) azonban kizárólag abban az esetben kezelhetjük, ha ahhoz Ön az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltak szerint hozzájárult. Ön ezeknek a sütiknek a kezeléséhez a Weboldal látogatásakor a vonatkozó sütik elnevezése melletti négyzetben elhelyeztet pipával (kipipálásával) járulhat hozzá, illetve a négyzetben pipa el nem helyezésével tagadhatja meg a hozzájárulását.

2.1 A SZÜKSÉGES COOKIE-K (TECHNIKAILAG SZÜKSÉGES COOKIE-K)

Ezek segítenek használhatóvá tenni a Weboldalt azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés.

Mivel a Weboldal ezen cookie-k nélkül nem tud megfelelően működni, így amikor a Weboldalt meglátogatja, úgy ezen cookie-kat minden esetben használjuk, ehhez nem szükséges az Ön hozzájárulása. A Weboldal az alábbi sütiket használja:

  • Felhasználó által rögzített adatokat tároló cookie-k („user-input cookies”): Ezeket a munkamenet sütiket arra használjuk, hogy a felhasználó adatbeviteleit biztosítsuk a szolgáltatóval történő üzenetváltások során. Munkamenet-azonosítóra (egy véletlenszerű ideiglenes azonosítószámra) épülnek, és legkésőbb a munkamenet végén (a böngészőprogramból történő kilépéskor) lejárnak. Ezek a cookie-k felhasználó tevékenységéhez (így pl.: valamilyen gombra való kattintáshoz vagy formanyomtatvány kitöltéséhez) kötődnek, egyértelműen szükségesek a felhasználó által kifejezetten kért internetes szolgáltatás nyújtásához.

2.1.1 Hitelesítési munkamenet cookie-k („authentication cookies”):
  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: IP cím, egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok.
  2. Az érintettek köre: A Weboldalt látogató valamennyi érintett.
  3. Az adatkezelés célja: Weboldal megfelelő működése, személyre szabott működés
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a munkamenet végéig, böngészőprogram bezárásakor törlődik.
Süti típusaAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartamaKezelt adatkör
Munkamenet sütik (session)Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, az adatkezelő jogos érdekeMunkamenet cookie-k: A vonatkozó látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak, látogató munkamenetének végéig. Használatot elősegítő cookie-k: 6 hónapigconnect.sid cookieconsent_status
  1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az Adatkezelő rendszergazdai feladatokat ellátó munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
  2. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében, általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  3. Az adatkezelés jogalapja: A Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, az adatkezelő jogos érdeke.
2.2 A hozzájárulás alapján kezelt cookie-k

Amennyiben Ön hozzájárul, úgy - a fenteken felül - az alábbi cookie-kat is kezeljük:

  • Kényelmi szolgáltatásokhoz szükséges cookie-k: Az ilyen célokkal rendelkező sütik nem tekinthetők „feltétlenül szükségesnek” a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatások nyújtásához, ezért külön jóváhagyás szükséges a használatukhoz. Az Adatkezelő a cookie-kat arra is felhasználja, hogy a következő látogatás során az Ön korábbi tevékenységével összhangban lévő tartalmat nyújtsa Önnek, automatikusan be tudja tölteni annak saját beállításait, így kényelmesebbé téve a Weboldal használatát.

  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: _utma, _utmb, utmc, _utmz
  2. Az adatkezelés célja: a Weboldal könnyebb használata, kezelése, pld. a regisztrációs adatlap információnak tárolása stb
  3. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a böngészőprogram bezárását követő 6 hónapig kerülnek tárolásra, amennyiben Ön ezt megelőzően nem törli ezeket a saját eszközéről.
  4. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az Adatkezelő rendszergazdai feladatokat ellátó munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
  5. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében, általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  6. Az adatkezelés jogalapja: A Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, az érintett hozzájárulása.
  • Statisztikai célú cookie-k A cookie-k használata révén a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál a látogatás időtartamáról, a meglátogatott aloldalakról annak érdekében, hogy a Weboldal szolgáltatásait az üzemeltető tovább tudja fejleszteni, optimalizálni, még inkább a felhasználó igényeire szabni. Ezek a cookie-k segítenek feltárni, hogyan javíthatjuk a szolgáltatásainkat, a látogatók oldalhasználati szokásainak elemzését szolgálják anonim módon.

  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: _ga, _gid, _gat Az érintettek köre: A Weboldalt látogató valamennyi érintett, aki hozzájárult a statisztikai cookie-k kezeléséhez.
  2. Az adatkezelés célja: adatgyűjtés a Weboldal felhasználóinak viselkedéséről.
  3. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a böngésző bezárását követő 30 percig.
  4. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az Adatkezelő rendszergazdai feladatokat ellátó munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.
  5. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében, általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  6. Az adatkezelés jogalapja: A Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, az érintett hozzájárulása.
  • Reklám célú cookie-k A Marketing cookie-kat a látogatók Weboldalon végzett tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára, valamint aktivitásra buzdítsuk őket, és célzott reklámot és tartalmakat tudjunk közzétenni az adott felhasználó számára. Ezeket a cookie-kat remarketing célokra is használhatjuk, amikor is a cookie-kból származó adatokat (oldalunkra történt korábbi látogatások adatai) használjuk fel az Adatkezelő hirdetéseinek harmadik felek weboldalain történő megjelenítéséhez.

    Külső hirdetés cookie-k: Idetartoznak a külső műveleti sütik, amelyeket a reklámtevékenység során használnak, beleértve a gyakoriság-maximálás, a reklámpartnerség, a kattintási csalás felderítése, a kutatás, piacelemzés, a termékjavítás és hibakeresés céljából használt sütik.

    Harmadik személyek által viselkedés nyomon követése céljából alkalmazott cookie-k („Third party advertising”): a Weboldal üzemeltetőjétől különböző harmadik személyek a Weboldalon elhelyezhetik saját névtelen cookie-jaikat. Mindezt azért teszik, hogy nyomon kövessék alkalmazásaik sikerét, vagy alkalmazásaikat testre szabják az Ön részére. A cookie-k működési módja miatt a Weboldalunk nem tud hozzáférni ezekhez a cookie-khoz, és a másik szervezet sem férhet hozzá az általunk a weboldalunkon használt cookie-k adataihoz. Idetartoznak például az olyan közösségi média megosztások amennyiben bármely tartalmat a Weblapról egy közösségi média megosztó gomb segítségével megoszt (például a Facebookon), akkor a közösségi média, amely létrehozta a gombot, rögzíti a megosztást egy cookie segítségével.

  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: fbp, _gcl_ua
  2. Az érintettek köre: A Weboldalt látogató valamennyi érintett, aki hozzájárult a reklámcélú cookie-k kezeléséhez.
  3. Az adatkezelés célja: célzott reklámok (releváns hirdetések) megjelenítése, hirdetések személyre szabása, ehhez szükséges azonosító generálása.
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a cookie típusától függően, a böngésző bezárását követő 1 perc, 24 óra, 20 nap, illetve 2 év.
  5. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az Adatkezelő rendszergazdai feladatokat ellátó munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. A harmadik személyek által alkalmazott cookie-kra a harmadik személyek (Facebook, Twitter, Linkedin, mailchimp ) cookie tájékoztatói irányadók, illetve az alábbiak. Az Adatkezelő a Facebook remarketing kódját használja, további információk: http://hu-hu.facebook.com/help/cookies/
  6. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében, általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  7. Az adatkezelés jogalapja: A Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, az érintett hozzájárulása.
Google Adwords konverziókövetés használata

Az Adatkezelő a „Google AdWords” nevű online reklámprogramot és remarketing követőt használja, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

A remarketing egy olyan funkció, amelynek segítségével a weboldal azoknak a felhasználóknak, akik korábban már felkeresték Weboldalt, releváns hirdetéseket jelenít meg, miközben a Google Display Hálózat egyéb webhelyeit böngészik. A remarketing kód cookie-kat használ a látogatók megjelöléséhez. A Weboldalt felkereső felhasználók letilthatják ezeket a cookie-kat. Amennyiben a felhasználó letiltja a remarketing cookie-kat, számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Weboldaltól.

Amikor az érintett egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, az érintett egyéb személyes adataival való összekapcsolás nélkül nem válik azonosíthatóvá.

Amikor az érintett a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az Adatkezelő is láthatja, hogy az érintett a hirdetésre kattintott. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

Az információk - melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek - azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: www.google.de/policies/privacy/.

2.3 A GOOGLE ANALYTICS ALKALMAZÁSA

1. A Weboldal a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik az érintett által látogatott weblap használatának elemzését. A Weboldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri az Adatkezelő. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak.

2. Az érintett által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google az érintett IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A Weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta az érintett a Weboldalt, továbbá, hogy a Weboldal üzemeltetőjének a Weboldal aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a Weboldal és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

4. A Google Analytics keretein belül az érintett böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását az érintett a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy Weboldalnak nem minden funkciója lesz teljeskörűen használható.

Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, az érintett Weboldal használatával kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

2.4 ADATKEZELÉS ÉS A COOKIE-K

A 2.1 pontbeli cookie-kat minden esetben elhelyezzük, míg a 2.2 pontban részletezetteket kizárólag abban az esteben, amennyiben ezt Ön kifejezetten jóváhagyja a Weboldalunkra való első belépéskor. Ezek a cookie-k az Ön böngészésre használt saját eszközén kerülnek elhelyezésre, így Ön az, aki teljes mértékben rendelkezik felettük.

Az Ön gépén elhelyezett cookie-k használata segítségével automatikusan rögzítésre kerülhet az Ön látogatásának kezdő és befejező időpontja, az Ön IP-címe, illetve egyes esetekben - az Ön számítógépének beállításától függően - a böngésző, az operációs rendszer típusa, nyelve, az Ön eszközének paraméterei, az Ön által a Weboldalunkon megadott beállítások, a meglátogatott aloldalak és az azokon eltöltött idő. Az Adatkezelő ezen adatokat nem kapcsolja össze és nem is tudja összekapcsolni személyes adatokkal, ezek megosztásáról Ön dönt a részünkre adott kifejezett felhatalmazás, valamint a böngészőjében megadott cookie-beállítások során.

2.5 COOKIE-K LETILTÁSÁNAK ÉS/VAGY ELTÁVOLÍTÁSÁNAK MÓDJA

Süti (Cookie) beállítások az Internet Explorerben
Cookie beállítások a Firefox-ban
Cookie beállítások a Chrome-ban

2.6 ÉRINTETTI JOGOK GYAKORLÁSA

Amennyiben kérdése van a jelen Cookie tájékoztatóval kapcsolatban, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos jogaival kíván élni, illetve az adatvédelemmel kapcsolatos egyéb kérdése vagy kérése van, úgy kérjük, keresse az Adatkezelőt az alábbi elérhetőségen:

Email: info@funcity.hu
Postai cím: 8800 Nagykanizsa, Papp Simon sétány 6.

Kérésére egy hónapon belül válaszolunk, mely határidő indokolt esetben legfeljebb 2 (kettő) hónappal meghosszabbítható, a határidő meghosszabbításáról és ennek okairól tájékoztatjuk Önt.

2.7 PANASZTÉTELI JOG A FELÜGYELETI HATÓSÁGNÁL

Amennyiben úgy érzi, hogy a Weblap üzemeltetője megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát, panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

Címe: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11
Felügyeleti hatóság neve: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.,
Telefonszáma: +36/1-391-1400; +36 (30) 683-5969; +36 (30) 549-6838
Fax: +36 (1) 391-1410
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: https://www.naih.hu